otwarcie

10.09.2018r. zostało oficjalnie otwarte boisko wielofunkcyjne. Po poświęceniu obiektu przez księdza proboszcza Jana Ziętarskiego, uroczystego przecięcia wstęgi dokonali: starosta opatowski B. Włodarczyk, dyrektor ZS w Ożarowie M. Stańczyk, jego zastępca W. Majcher oraz zaproszeni goście- przedstawiciele Starostwa Opatowskiego: J. Magierowska, M. Adamek, J. Dwojak, wiceburmistrz Ożarowa P. Rędziak, dyrektor Szkoły Podstawowej „u Skłodowskiej” M. Kozieł, dyrektor ZSO im E. Szylki w Ożarowie K. Swacha, przewodnicząca Rady Miejskiej w Ożarowie K. Wieczorek.

Dzięki wsparciu powiatu opatowskiego młodzież z naszej szkoły, wśród której są też uczniowie z Ukrainy z polskim pochodzeniem, będzie mogła z jeszcze większą motywacją rozwijać swoje zainteresowania. Otrzymuje teraz wspaniałe boisko wielofunkcyjne oraz bieżnię, na których będą odbywać się zajęcia z wychowania fizycznego, a po lekcjach te obiekty będą dostępne dla mieszkańców Ożarowa.

Aktywność fizyczna jest najlepszą drogą do zdrowia, a sport nie tylko kształtuje ciało, ale i osobowość. Dlatego ta inwestycja opłaca się wszystkim.

Dopełnieniem uroczystego otwarcia boiska były rozgrywki dla uczniów z ożarowskich szkół oraz z Tarłowa i Bidzin. Rywalizacja sportowa przebiegała w miłej atmosferze. W meczu otwarcia nasza drużyna pokonała uczniów z ZSO im. E. Szylki w Ożarowie 3:2. Gratulujemy!